Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Peugeots nya bil på plats i Karlstad.
PRESSRELEASE

Stressigt för Peugeot men nu är nya Super 2000 bilen på plats i Karlstad.

I förra veckan - den 1 feb - fick Peugeots nya tävlingsbil, Peugeot 207
Super 2000, klartecken från FIA. På måndagsmorgonen några dagar senare - den 5 feb - startades det svenska teamets nybyggda Peugeot 207 Super 2000 för första gången. Och nu är hela teamet på plats i Karlstad inför VM-debuten i Uddeholm Swedish Rally som inleds på torsdagen:
- Det har varit några tuffa veckor. Men nu känns det som vi har koll på läget och vi hann köra ett par första korta testrundor redan på måndagseftermiddagen, på plats här i Karlstad, berättar Jimmy Joge, svensken som blir den förste i världen att köra Peugeots nya Super 2000-bil i en VM-tävling!

- Vi fick låna Peugeot Sports testbil ett par dagar i Jämtland i januari och kunde snabbt konstatera att den nya biltypen är helt annorlunda att köra, jämfört med en turbodriven WRC-bil.
- Visserligen är den fyrhjulsdriven, men eftersom motorn inte är turboladdad innebär det att den måste köras betydligt mer aggressivt. Det gäller att hela tiden hålla varvet uppe, säger Jimmy.
- På så sätt påminner den lite om den Peugeot Super 1600 jag körde för några år sedan, men med betydligt bättre grepp tack vare fyrhjulsdriften förstås.

Årets Uddeholm Swedish Rally är årets första deltävling i den separata VM-serien för de bilar vi Sverige i dagligt tal kallar Grupp N-bilar. Det är mot dessa fyrhjulsdrivna, turbomatade bilar som de nya Super 2000-bilarna, utan turbo kommer att tävla. Prestandamässigt räknar VM-arrangörerna med att de 4-hjulsdrivna Grupp N-bilarna är jämförbara med de nya, lättare Super 2000-bilarna, som ju är tänkta att bli framtidens rallybilar i VM-sammanhang.

Efter ett drygt 20-tal WRC-bilar, vika startar först i Uddeholm Swedish Rally på torsdagen, är det dags för bilarna i Grupp N. Där handlar det om totalt ca 35 ekipage - först 28 ekipage som är anmälda till hela VM-serien plus två svenska ekipage som fått så kallade Wild Cards av arrangörerna. Det innebär att de får tävla om VM-poäng, trots att de inte är anmälda till hela VM-serien.
- Bland annat vår nya 207 Super 2000 med startnummer 60, berättar Peugeot-teamets svenska chef Gert Blomquist. Bakom Jimmy och codrivern Mattias Andersson startar sedan ytterligare ett 10-tal bilar i den tre dagar långa VM-tävlingen.

Men det är inte bara den nya bilen som teamet har att ta hänsyn till. Som vanligt svarar Peugeot också för föråkarbilarna - tre Peugeot 207 HDi, med direktinsprutade turbodieslar och partikelfilter - som körs av idel rutinerade svenska rallystjärnor med massor av nationella och internationella meriter: Per Eklund, Björn Waldegård och Björn Nalle Johansson.

Exakt vad som står på tur för det svenska Peugeot-teamet efter det svenska VM-rallyt är ännu inte spikat i detalj:
- Det beror till stor del på hur det går i VM-premiären. Givetvis har vi talat om att eventuellt köra SM-serien, men då måste det gå väldigt bra, eftersom Sverige har godkänt E85 som tävlingsbränsle, vilket ger en mycket stor effektfördel till våra SM-konkurrenter, som kör turbomatade Grupp N-bilar, säger Gert:
- Vi har också tittat på möjligheterna att köra internationellt. Fast ska vi klara av en riktigt bred satsning skulle vi faktiskt behöva ytterligare en eller två större sponsorer.
- Men först ska vi nu klara av VM-premiären!

Jimmy Joge och hans codriver Mattias Andersson körde Uddeholm Swedish Rally även förra året. Då startade teamet med en Peugeot 206 WRC och slutade på nionde plats totalt.

Bilden: Jimmy Joge (t.h.) och codrivern Mattias Andersson premiärkör nya Peugeot 207 Super 2000 i Uddeholm Swedish Rally i helgen. Paret har fått ett Wild Card och tävlar om VM-poäng i Grupp N-klassen. Bilen kom till Karlstad så sent som i måndags.


» Pressrelease från Peugeot Sport Sverige.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-02-06 17:23


Matton är säker, det blir hybridteknik i WRC bilarna 2022.
© M-Sport.Till tyske motorjournalisten Michael Heimrich på Rallye Magazine bekräftar FIA´s rallyansvarige, tidigare Citroen Racing chefen Yves Matton att planerna för hybridteknik i kommande generations WRC bilar ligger kvar. Trots hårt ansatta team och tillverkare i spåren av Coronapandemin ska planen genomf...

Publicerad: 2020-10-28 22:34


Hässleholms MK ställer in Temahallen Grussprint.
Efter samråd med polismyndigheten, Lst och sjukvårdsdistriktet har tävlingsledningen för Temahallen grussprint beslutat att ställa in lördagens tävling, för att inte förvärra den smittspridning som just nu pågår i Skåne.
- Detta för att inte riskera att våra tävlande och funktionärer, ca 300 st...

Publicerad: 2020-10-28 17:16


Minst fem Hyundai i20 WRC till Ypres Rally.
© abstraxi.comHyundai Motorsport väntas komma med minst fem WRC bilar till Ypres Rally, Thierry Neuville, Ott Tänak och Craig Breen kör för fabrikens team. I juniorteamet som drivs av 2C Compétition kör Pierre-Louis Loubet, men det blir också en andra bil att driva för teamet.

Med en Hyundai i20 WRC väntas Bel...

Publicerad: 2020-10-27 20:32


SSR uppgraderar tävlingen mot internationell status.
Nästa års deltävling kommer att avgöras i trakterna kring Älmhult. Tävlingen kommer att innefatta tre dagar i Smålandsskogarna under Kristi Himmelfärdshelgen i maj.
Med det nya promotorskapet för rally-SM finns möjlighet att höja tävlingen till en internationell nivå. Det finns långt framskri...

Publicerad: 2020-10-27 16:17


En första tidsplan för Midnattssolsrallyt 2021 släppt.
© emotorsport.seSommaren höjdpunkt blev inställd, men Midnattssolsrallyt laddade snabbt om för 2021. Byttes ut gjorde Örebro mot Gelleråsen och Karlskoga innan informationen kring nästa år presenterades.

Den 9:e april nästa år presenteras inbjudan, den 23:e öppnar så anmälan. Rallyt avgörs 6-10 juli, under tisda...

Publicerad: 2020-10-26 20:16


Första WRC testerna efter Coronapandemin väntar M-Sport med Lappi & Suninen.
© M-Sport.Till Ypres Rally i november kommer M-Sport sätta båda förarna i tester på plats i Belgien. Sedan Coronapandemin slog till efter Rally Mexico har M-Sport som drabbades hårt ekonomiskt skurit ned på kostnaderna.

Man har bland annat dragit in på testerna, förarna har vid sidan om egna aktiviteter få...

Publicerad: 2020-10-26 18:50


Från Nybro till Hudiksvall, Historiska Rally RM kalendern 2021 klar.
© emotorsport.seRM serien för de Historiska bilarna är nu komplett, serien inleds med Zabra Rallyt den 1:a maj, den 29:e i samma månad åker de tävlande till Gruvrundan i Åtvidaberg.

Emiltrofén hos Vimmerby MS den 21:e augusti är tredje stopp i kalendern. - Sist in i kalendern och då som final blir SMK Hälsing...

Publicerad: 2020-10-25 20:59


Gustavssons snabbast i Haninges Lilla VM.
16 åkare kom till Haninge MK´s Lilla VM under söndagen på Högstabanan. Snabbast totalt var b-förare Kalle Gustavsson i Subaru Impreza, nästan exakt fyra minuter sedan dagens två bästa åk räknades.
Totalt åkte man tre åk varav de två bästa räknades, Björn Gustavsson var tre sekunder bakom tätt följd...

Publicerad: 2020-10-25 19:52


Foto från Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.seVästra Östergötlands MK arrangerade Elektrikerna Marknadsnatta under lördagen, fyra sträckor i härligt höstväder var vad de 170-talet åkarna fick njuta av. Snabbast genom tävlingen, för sjunde gången var Jari Saarinen som tog segern före Stig Andervang. Victor Karlsson tog hand om segern för Trimmat...

Publicerad: 2020-10-25 16:38


Nordström snabbast vid Danska Volvo Euro Cup tävlingarna.
För Kristian Poulsen blev segern i Danska Djurs Rally stor, med en Hyundai i20 WRC var saken enkel, nio raka sträcksegrar och segern totalt 1:30 minut före Michael Sørensen i en Skoda Fabia R5.
Tävlingen kördes med tre sträckor som gick tre gånger under dagen, trea totalt och tvåa i R5 klassen slut...

Publicerad: 2020-10-25 09:47


Tidigare nyheter:
Nordström snabbast vid Danska Volvo Euro Cup tävlingarna.
Söndagsrally i Haninges Lilla VM.
Sjunde Marknadsnatta till Saarinen, tog fyra raka sträcksegrar.
Matti snabbast totalt i Nora Sprinten.
Seger för Victor Karlsson och Jonas Magnér i Marknadsnatta 2020.
Regeltolkningar kan avgöra WRC2, Östberg & Citroen tror sig vara säkra.
Följ Marknadsnatta, Nora Sprinten & Djurs Rally via Resultat och/eller Radio.
Även Toyota Gazoo Racing stoppas från tävling i Belgien.
Mikkelsen gör EM-start i Ungern.
180-talet startande i lördagens Elektrikerna Marknadsnatta - körs utan publik!
Danska Djurs Rally med Volvo Euro Cup premiär, 10-talet Svenskar på plats.
Tuffa besked, South Belgian Rally ställer in.
40 bilar när Nora Sprinten körs publikfritt.
Så körs Rally Sweden Historic 2021.
Toyota & Hyundai satsar på helgens Hemicuda Rally & South Belgian Rally.
Nya Hyundai i20 Rally2 presenterad, tävlingsklar sommaren 2021.
Knappt 40 bilar för publikfri Falsterbo Rallysprint.
Block visar upp Fiesta R5 MK2 inför Sol Rally Barbados.
Loix ska hjälpa Tänak mot WRC seger i Ypres Rally.
Sex deltävlingar i Finska Mästerskapet 2021 - här är kalendern.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Skilling 50 07/11


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
Renties Ypres Rally 19-22/11


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bäckeforssnurren.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.