Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© M-Sport.
© M-Sport.
Man följde planen, tog poäng för M-Sport i märkes mästerskapet och gjorde allt stabilare tider.

© M-Sport.
© M-Sport.
Pontus Tidemand fokuserade på att lära sig bilen och förbereda sig för Rally Sweden.
Stabilt och erfarenhetsrikt genrep för Pontus Tidemand i Rallye Monte-Carlo.
PRESSRELEASE

Pontus Tidemands uppdrag för säsongspremiären och debuten i nya bilen med det nya teamet i Rallye Monte-Carlo var att ta sig ta sig igenom tävlingen och inkassera värdefull erfarenhet. Rutinerat och sansat gjorde han exakt det och efter de 16 sträckorna i utmanande förhållanden har han en skön känsla och är redo att höja insatserna lagom till Rally Sweden.

Pontus Tidemand kom till Rallye Monte-Carlo fast besluten att få träning i den Ford Fiesta WRC som han rattar för M-Sport i VM-säsongens två första tävlingar med hopp om en fortsättning. Det här var inte hans debut i WRC-klassen, han körde även en M-Sport-Fiesta i Rally Sweden 2013 och 2014, men det var tävlingspremiären i den nya generationens WRC-bil. Det är ett relativt stort kliv från WRC 2 till den högsta klassen och Pontus och kartläsaren Ola Fløene ville se till att förvalta sin chans på klokast sätt.

- Vi sa från början att vi ska göra det här ordentligt. Våga låta oss ta tid att lära känna bilen, bygga upp vanan bit för bit och inte stressa upp oss över att andra åker snabbare. Vi kom hit utan förväntningar, vårt enda mål var att ta oss igenom tävlingen och få den erfarenheten vi behöver för att kunna ladda på i Rally Sweden, säger Pontus, som följde den strategin hela helgen.

Efter en solid start på torsdagskvällens två långa mörkersträckor, fortsatte han att plocka betydelsefulla kilometer under fredagen och blev mer och mer hemmastadd i bilen. Just som han började nagga på topptider, slog han i en sten i en innerkurva och ett styrstag gick sönder. Han och Ola tvingades bryta för dagen och missade två sträckor.

Med nya tag på lördagen fick de till en riktigt fin start i svåra förhållanden men åkte på en punktering på morgonens första sträcka. Med endast ett reservdäck med sig fick de ta det försiktigt resten av förmiddagen, men att ha huvudet med sig även under eftermiddagen var av stor vikt.
- Vi var tvungna att bara ta oss igenom sträckorna. Teamet sa detsamma och vi höll den linjen, att säkert ta bilen i mål på kvällen eftersom viktiga teampoäng också stod på spel. Det fanns ingen mer möjlighet att starta om, så hade vi gjort ett misstag kunde det ha varit slutet på tävlingen, förklarar Pontus, som var den enda av M-Sportförarna som klarade sig igenom rallyt utan att vid något tillfälle köra av vägen.

Sista tävlingsdagen utgick från Monaco och med mestadels torr asfalt ute på sträckorna, fick Pontus med sig sin första erfarenhet även från det underlaget med sin Ford Fiesta. Han tog sig säkert i mål och kunde summera helgen med att han gjort sitt jobb.
- Den här tävlingen har gett oss mycket med tanke på framtiden och jag är så tacksam över att vara här. Vi har gjort bra framsteg under de här dagarna i allt från känsla till hur vi måste jobba med noterna så de matchar farten. Mycket nytt på en gång, jag har inte behövt lära mig så här mycket på många år, men jag älskar det. Jag har sagt det många gånger i helgen, men bilen är helt fantastisk, och man vill gärna pusha hårdare när man känner att man kan, men nu hade det kunnat ge motsatt effekt. Rally Sweden är bara några veckor bort och jag är ordentligt taggad för att ge allt på hemmaplan. Där vill vi verkligen vara med och fighta och kunna konkurrera med våra motståndare. Det är vad vi ställer in siktet på nu och ska göra noggranna analyser och se vad vi kan göra för att optimera vår prestation, säger Pontus.

Rally Sweden avgörs mellan den 14:e och 17:e februari med Pontus värmländska hemtrakter som främsta spelplan.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2019-01-27 13:46






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.