Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Torsbys Arne Rådström sladdar mot seger i VOC Elit A i Götenerunden, fjärde deltävling av åtta i årets VOC SverigeSerien.
Ny batalj i VOC Sverigeserien.
PRESSRELEASE

Hård batalj när SverigeSerien i VOC Volvo Cup hade gruspremiär i Götene

Götene MK hade inför tävlingen utlovat vägar av allra högsta rallystatus, och det levererades med besked. Vädret gjorde sitt med att rama in föreställningen i strålande solsken. Tävlingens huvudklass VOC bjöd som vanligt på rallyunderhållning i toppklass med bilkörning av rang, stenhårda fajter och massor med action.

Götenerundan i Västergötland var sommar- och gruspremiär för årets SverigeSerie i VOC Volvo Cup. Med drygt fem mil specialsträcka på svåra och utmanande rallyvägar uppfyllde rallyt också de allra högst ställda förväntningarna från både förare och publik.

Arne Rådström knep segern i VOC Elit A.
Sedan uppvisningen i säsongspremiären på hemmaplan i Torsby är Arne Rådström alltid med bland förhandsfavoriterna.
– Det gick bra hela vägen idag, berättar en strålande glad Arne försynt efter målgång.

Flera andra förhandstippade gjorde otroliga tider på enskilda sträckor som Säffles Peter Elg, Trollhättans Kristoffer Karlsson, Vetlandas Per-Ola Thörnberg och Frykdalens Mattias Olsson. Men då de antingen föll ifrån helt eller tappade ordentligt med tid i punkteringar med mera så var det egentligen bara Bodens Thomas Lahti kvar som kunde utmana Arne på allvar. Thomas led dock och tappade tid på de tidiga sträckorna av att detta var hans första grustävling för året, våren är sen uppe i norr och grusvägarna knappt torra ännu.
– Allteftersom hittade vi rytmen, känslan och grustempot i körningen. Men för att ta tillbaka den tid vi förlorade i början måste vi slå Arne på den senare sträckorna och inte bara köra jämt med honom, idag var det allt annat än lätt, berättar Thomas Lahti.

Till sist tog Rådström en ganska komfortabel seger på dryga 21 sekunder vilket är mycket i VOC. Bakom Arne och Tomas hade de både jämtlänningarna Pär Pålsson och Niklas ”Nibbe” Nilsson en intern fajt som Pär kontrollerade, men efter en spurt av Nibbe på sista sträckan var skillnaden i mål bara 1,1 sekund.

I SverigeSerien totalt så här långt leder Lahti Elit A klassen en enda poäng före Rådström. Pålsson ytterligare sju poäng bakom två poäng före Elg.

Jimmy Wessbo presenterade sig och vann VOC Elit B.
I förhandstipsen till Elit B var det få som nämnde Kullings MS Jimmy Wessbo, det var en miss. Jimmy tog greppet direkt på första sträckan utmanades hårt av i första hand Torsbyåkaren Pär Nordahl men släppte aldrig greppet helt. Pär gav allt på sista sträckan och tog igen förlorad tid men slutade ändå 3,6 sekunder efter i mål.
– Jag tävlar inte så mycket, berättar Jimmy efter målgång, men det här var verkligen kul. Att knipa en seger i den här konkurrensen är en riktig fjäder i hatten.

Frykdalenföraren Alexander Cruse ville också ha ett ord med i spelet och lurade hela tiden i vassen. Men efter att ha blivit hindrad på sista sträckan så fick Alexander nöja sig med en bronspeng.

Klassen leder Nordahl fyra poäng före Cruse med Joakim Källberg ytterligare fem poäng bakom. Joakim körde av och tappade tid redan på sträcka ett i Götenetävlingen och kunde därför aldrig blanda sig i den riktiga toppstriden.

Patrik Adolfsson i Cupklassen.
I Cup så gjorde Micke ”Bonnen” Larsson från Askersund något av sitt livs tävling. Men med en lös tändhatt på dagens tredje sträcka gav Bonnen lillfigret åt Adolfsson, och han var inte sen på att ta hela handen. De 12 sekunder Adolfsson tog på SS 3 lämnade han aldrig tillbaka och vann därför klassen med den marginalen.

De båda Hälleforsförarna Emil Karlsson och Per Kvarnström hade en härlig duell där bakom. Emil vann till slut den med en enda sekund och knep tredjeplatsen.

I SverigeSeriens Cupklass leder Kvarnström åtta poäng före Torsbys Johan Eriksson. Adolfsson på bronsplats fem poäng bakom. Karlsson fyra ytterligare sex poäng bakom honom.

Publicerad: 2012-06-01 17:05






Bauhaus Royal Rally of Scandinavia presenterar spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally.
© Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.När den andra upplagan av EM-rallyt Bauhaus Royal Rally of Scandinavia avgörs i Sverige och Värmland den 13-15 juni blir det med en spektakulär öppningssträcka strax utanför centrala Karlstad. Årets EM-fest inleds med SS Bauhaus, som körs precis utanför Bauhaus varuhus på Välsviken.

Drömmen att k...

Publicerad: 2024-05-07 17:26


Flodin och Bergsten redo för tuffa fighter i gruspremiären i Rally-SM.
© emotorsport.sePatrik Flodin och Göran Bergsten ser fram emot en hård fight i Rally Nyköping i helgen.
Det här kommer att bli en spännande och intressant tävling och jag lovar att v i ska göra vad vi kan för att ge oss in i den striden, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK och Göran Bergsten, Forshag...

Publicerad: 2024-05-07 13:48


Mästerskapsledare Solberg jagar WRC2 seger.
© Oliver Solberg Rally.Oliver Solberg hoppas på en blöt start i Rally Portugal när 22-åringen kör för att överta tronen ensam i toppen av mästerskapet.

Inför säsongens tredje VM-tävling är Oliver i delad VM-ledning tillsammans med franska Yohan Rossel i mästerskapets näst största klass.
Jag skulle vilja ha regn, ...

Publicerad: 2024-05-06 23:05


Läget i Rally SM tabellerna inför Rally Nyköping.
© emotorsport.seTill helgen väntar årets tredje deltävling i Rally SM, efter två deltävlingar på snö och is väntar nu Rally Nyköping. Basen på Skavsta flygplats ger utmärkta ytor för såväl service som parkeringar för publik.

SMK Nyköping bjuder totalt 15 specialsträckor på drygt 9 mil, fyra av sträckorna körs på...

Publicerad: 2024-05-06 22:56


Inför Rally de Portugal, upplägg, startfält och länkar inför rallyt.
© Jaanus Ree / Red Bull Content PoolRally de Portugal körs med 33,7 mil special, torsdag förmiddag shakedown och klockan 20:00 svensk tid rullar superspecialen SSS Figueira da Foz igång. Fredagen går sedan med fyra sträckor dubbelt på 13 mil. Fyra sträckor dubbelt och slutligen en publiksträcka på Lousada-banan ger 14,5mil på lördagen...

Publicerad: 2024-05-06 22:39


Programförsäljning och publiktips inför Rally Nyköping.
© emotorsport.seNu närmar sig Rally Nyköping med stormsteg, rallyprogrammet till tävlingen börja säljas den 8/5 för 150kr på sex olika platser. Köp era program på Aiden hotel Skavsta, Systrarna Brådhes Nävekvarn, Preem Nyköping, Direkten Stigtomta, Coop Tystberga och Handlaren Vrena.

Rallyradion sänds live och f...

Publicerad: 2024-05-06 19:04


Svensk J-ERC ledning, tabellerna för Rally EM efter Rally Islas Canarias.
© Flat-out media.Stark start på EM serien för fransmannen Mathieu Franceschi som toppar EM serien på 56 inkörda poäng över två deltävlingar, in som tvåa med 35 poäng ses Hayden Paddon som har två poäng mer än premiärvinnaren Simone Tempestini som inte körde på Kanarieöarna.

Helgens inhoppare fransmannen Yoann Bon...

Publicerad: 2024-05-05 22:20


Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Rally de Portugal, årets femte WRC deltävling och årligen populärt rally som kantas av stora skaror åskådare, framför allt är avslutningen i Fafe regionen populär bland publiken.

För den Svenska publiken är det TV sändningar som gäller där TV4 Motor, Sportkanalen och TV12 är kanalerna som sänder ...

Publicerad: 2024-05-05 22:04


Snart premiär för Svenska RallyCupen, missa inte anmälan till Violen Rallyt.
© emotorsport.seNära 100-talet ekipage är anmälda exklusive föråkare för Violen-Rallyt hos Flens MS, rallyt är premiär för Svenska RallyCupen 2024 och ingår även i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands DM serier.

Det är totalt 14 mil varav fyra mil är special fördelat på sex unika sträckor so...

Publicerad: 2024-05-05 21:50


Foto från Götenerundan.
© emotorsport.seTvå sträckor dubbelt utgjorde årets upplaga av Götenerundan hos Götene MK. Det kördes om poäng i Mega Rally Cup och Västsvenska Historiska Rallycupen för de 80-talet ekipagen i rallyt. Snabbast totalt var Stefan Alenmalm i Volvo 940 som vann före David Nattsson i Mitsubishi Lancer EVO7. Foto från lö...

Publicerad: 2024-05-05 12:35


Tidigare nyheter:
Pallplats för Andersson i Rallye Sulingen, Andervang 14:e totalt.
Reiersen snabbast totalt i Rally Sörland.
Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM, leder nu mästerskapet.
Broman tog hem tät kamp genom Hammarslagets vändprov.
2wd seger i Götenerundan, Alenmalm snabbast totalt.
Stavbom körde hem Björn Waldegårds Minne.
Svensk dubbelseger i Junior ERC, Mille före Calle.
39 Volvo Euro Cup ekipage till finska Ikaalinen Spa Ralli.
Följ bland annat Björn Waldegårds Minne, Götenerundan och Islas Canarias.
Rallye Sulingen, tungt för Andervang, Andersson sjua i Rally4.
Dubbelt Svenskt i Junior EM - Mille före Carlberg i Rally Islas Canarias.
Karta, så körs Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2024.
Rallyradio och webTV magasin från Rally Nyköping gratis.
Strax start för fredagens etapp i Rally Islas Canarias.
Fullt startfält för lördagens E-Cups premiär i Hammarslaget.
80-talet åkare till lördagens Götenerunda, SM åkare som föråkare.
Dubbelt Svenskt på shakedown inför Rally Islas Canarias, nu startar rallyt med ss1.
Bonato bäst på kvalet inför Rally Islas Canarias, rallystart ikväll.
Följ shakedown och se kvalet inför Rally Islas Canarias live via WebTV.
Årets första asfalttävling väntar Mille Johansson i Rally-EM.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.