Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Smygdebut i Citroen Xsara WRC till helgen.
PRESSRELEASE

Det är full fart för Daniel Carlsson i dagarna. Förvisso inte på rallysträckorna, men inför säsongsstarten i Uddeholm Swedish Rally i början på februari finns ingen tid för vila. Fysisk träning och uppladdning ska kombineras med arbetet för att hitta partners till den ambitiösa VM-satsningen och kampanjen mot rattfylleri som Daniel driver, World Rally Against Drunk Driving. I slutet av veckan gör Daniel sitt första test i bilen, men teamet har han redan hunnit träffa på plats i det belgiska teamhögkvarteret.

Daniel berättar själv om mötet med teamet:
- Jag bekantade mig med teamet och gick igenom praktiska detaljer inför säsongen. Vi pratade om upplägg, kontrakt och annat som måste göras helt klart innan det är dags för start på allvar om några veckor. Jag fick mycket god kontakt med alla, inte minst teamchefen Marc van Dalen och ägaren Jean-Pierre Mondron. Hela teamet andas professionalism och det ska bli kul att se vad vi kan prestera i VM.

Efter Daniels besök i högkvarteret drog ingenjörer, mekaniker och förarkollegan Manfred Stohl vidare till Valence och Monte Carlo där rally-VMs säsongspremiär ägde rum i helgen. Med tydligt WRADD-stripad bil gjorde Manfred mycket lovande sträcktider fram tills han fick bromsproblem och fick slå av på takten:

- Monte Carlo är verkligen ett av de sista ställen i världen du vill ha bromsproblem på, så det måste ha varit en mardröm för Manfred. Jag tycker ändå att säsongspremiären var bra och det var fantastiskt roligt att se en succécomeback av Citroën med nya bilen, C4. Det finns alla förutsättningar för ett spännande VM-år i rally, säger Daniel.

För delar av teamet bär det nu av hemåt igen, men Daniels ingenjör i teamet och staben kring honom beger sig istället mot Paris och Citroën Sports högkvarter. Där håller bilen som Daniel kommer att köra i VM på att byggas under veckan. Själv åker Daniel ner på torsdag kväll:

- Jag åker till Paris för att bekanta mig med bilen, ingenjörer och mekaniker. På plats blir det seat-fitting [ inställning av säte och andra detaljer i bilen ] och även någon eller några testrundor med bilen. Jag ser fram emot att äntligen få ratta världsmästarbilen, även om det första riktiga testet blir i Sverige i början på rallyveckan, säger Daniel.

Ju mer det drar ihop sig mot Uddeholm Swedish Rally - ju mer ser också alla svenskar resultatet av det stenhårda arbete Daniel gjort under lång tid. Manfred Stohls bil var smyckad med WRADD redan i Monte Carlo, TV-sändningarna från rally-VM i SVT, med premiär under söndagen, hade WRADD-kampanjen som samarbetspartner - och på tisdag (23 jan) lanseras också kampanjsajten, WRADD.com:

- WRADD.com blir själva hjärtat i kampanjen. På tävlingsbilar, servicefordon och i alla tänkbara medier är det WRADD.com som kommer att marknadsföras. Redan idag har WRADD och WRADD.com blivit prestigefyllda namn som möts med stor respekt när man pratar om dem. WRADD har blivit välkänt för de flesta i Värmland och Sverige, men i rallykretsar är kampanjen redan världskänd, säger Daniel, inte utan viss stolthet i rösten.

WRADD.com lanseras den 23 januari. Daniels besök i Paris sker den 25-27 januari. Testet i Sverige är inplanerat måndagen den 5 februari. Uddeholm Swedish Rally går av stapeln den 8-11 februari. Full fart framåt!


» Pressrelease från Daniel Carlsson.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-01-22 17:22


Loix ska hjälpa Tänak mot WRC seger i Ypres Rally.
© FIA ERC, Gregory Lenormand, DDPI.När Ypres Rally kom in i WRC kalendern blev Freddy Loix ett hett byte, kanske inte som förare men väl som medhjälpare. Freddy med 22 starter och 11 segrar i tävlingen uppges gå in i Ott Tänaks manskap under den Belgiska VM premiären.

Höst i Belgien innebär såphala vägar, sträckor som redan innan ...

Publicerad: 2020-10-20 17:22


Sex deltävlingar i Finska Mästerskapet 2021 - här är kalendern.
© Anders Blomqvist.Det Finska Rallymästerskapet är redo för 2021, året serie blev som flera andras kantad av omkastningar i kalendern. Slutligen avgjordes fem deltävlingar, tre på snö och is och två under hösten på grus.

Serien laddar om för nytt år, sex deltävlingar och traditionsenlig start i Rovaniemi med Arctic...

Publicerad: 2020-10-19 20:58


Hyundai Motorsport bötfälls på nytt, felaktiga dörrsidor på i20 R5 i EM.
© Hyundai Motorsport.Hyundai Motorsport åkte i samband med EM tävlingen Rally Fafe Montelongo på ännu en omgång böter, efterspelet sedan tävlingen som avslutades den 4:e oktober har pågått fram tills idag.

Det var stoppningen i dörrsidorna som granskats vid efterkontroll på Ivan Ares Hyundai i20 R5. Stoppningen övere...

Publicerad: 2020-10-19 20:51


Premiären i Rally-SM med North Rally – snön kom i går!
© Per-Åke Nilsson, North Rally.Rallyförarna, kartläsarna och deras serviceteam hälsas välkomna till snösäkra Boden strax efter nyår då traditionella rally-SM startar.
Tävlingen, som går fredag och lördag, mäter 18 mil totalt i specialsträckor och 70mil för hela tävlingen. Tävlingen är en dubbeltävling och vi har ungefär lik...

Publicerad: 2020-10-19 20:07


Bl.a. Nasser snabb på Cypern, Svensk kända Greker i topp, stort R5 intresse i USA.
© QMMF Qatar Motor & Motorcycle Federation.Cyprus Rally petades ur EM kalendern när Belgiska finalen Spa Rally adderades till kalendern. Vägarna på Cypern är erkänt tuffa mot materialet, kvar av tävlingen blev FIA Middle East Rally Championship, något som gav ynka 21 startande.

Det dröjde ändan till ss4 innan Nasser Al-Attiyah i en VW Po...

Publicerad: 2020-10-18 20:02


Göthberg tog segern i Höstsprinten.
© emotorsport.seHöstsprinten innebar årets andra deltävling i Eskilstuna Sprintcup, tävling på egna banområdet. Ut som vinnare efter de tre åken på banan under lördagen var Per Göthberg i Ford Fiesta R5, 3,3 sekunder bakom var Janne Pettersson.

För Trimmat 2wd knep Mikael Ekman segern för A-förarna med tre sekun...

Publicerad: 2020-10-17 20:01


Wilke snabbast i Längbergsprinten.
Under lördagen avgjordes Längbergsprinten ute på Sviestaområdet, Andreas Wilke körde hem rallyåkarnas sprint totalt. Wilke i Ford Escort MK2 vann A-förarklassen 1,9 sekund före Tobias Pettersson i Ford Fiesta St, tredjeplatsen och 4,9 sekunder ifrån var Magnus Karlsson.

B-vinnaren Emil Johansson ...

Publicerad: 2020-10-17 19:29


Nya Rally2 bilar med hybridsystem redan 2023!
© emotorsport.seTill 2023 kommer hybridteknik till Rally2 klassen, då ska nya "R5:or" byggas och bli WRC2 klassen. Året innan gör hybrid intåg i WRC. Projektet rullar näst intill enligt tidsplan, de första testerna var planerade till januari 2021, men skjuts nu upp till februari. M-Sport/Ford och Toyota är de två s...

Publicerad: 2020-10-17 10:41


Volvo Euro Cup redo för premiär, inleder med två tävlingarna i Danmark!
© MDFOTO.Idag den 16:e oktober går anmälningstiden ut för Djurs Rally i danska Kolind. Tävlingen går av stapeln lördagen den 24 e oktober. Tävlingen bjuder på totalt 11,5 mil SS på snabba danska asfaltsvägar. Bansträckningen går på 1st asfaltsträcka om 15km följt av en grus sträcka på 8km och ytterligare en ...

Publicerad: 2020-10-16 13:50


VOC´s Sverige & Vinterserier 2021 nu klara - här är kalendrarna!
Att 2020 har varit en minst sagt ovanligt år är det säkert inte någon som säger emot. Ytterst få rallyn har hittat sätt att kunna arrangera Coronasäkert. Vår förhoppning är dock att rallysverige ska kunna få fart igen efter nyår. Vi planerar därför att kunna genomföra en vanlig säsong 2021 även om v...

Publicerad: 2020-10-16 13:39


Tidigare nyheter:
Volvo Euro Cup redo för premiär, inleder med två tävlingarna i Danmark!
VOC´s Sverige & Vinterserier 2021 nu klara - här är kalendrarna!
Höstsprint hos Eskilstuna MK, Sprintcup kör vidare utan publik.
Calle Carlberg Motorsport med ny setup inför Marknadsnatta!
Dubbla SM-tävlingar i Boden.
60-talet åkare till publikfria Längbergsprinten.
Rallyvintern närmar sig, snart öppnar anmälan för Supercup premiären i Hassela.
Mikkelsen testar däck i Belgien med Skoda Motorsport.
Fullt startfält till Marknadsnatta, alla anmälda får köra.
Evans och Ogier i träningsläger, kör Hemicuda Rally inför Ypres Rally.
Kubica eller Rossi, M-Sport jagar förare till ACI Rally Monza.
Toksport med Tidemand och Brynildsen toppar WRC2 mästerskapet.
Så körs Rally Sweden 2021, tidsplan och karta!
En av motorsportens eldsjälar har gått ur tiden.
Kristensson vann överlägset i JWRC-klassen i Rally VM på Sardinien.
Solberg visade snabbhet direkt på Sardinien.
Sordo fick behålla segern, teamet bötfälls på 30´000 euro!
Foto från Gästabudstrofén-light.
Evans, Tidemand, Wilkinson & Sesks toppar WRC tabellerna.
Seger på första försöket för Tidemand i Italien.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Skilling 50 07/11


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
Renties Ypres Rally 19-22/11


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bäckeforssnurren.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.